Georgina Poblet

Nom: Georgina Poblet​

Edat: 34

Professió: Marketing Online
Anys a la colla: Sóc de la nova fornada encara no fa dos anys que hi sóc.

Tasques dintre la colla: Ara fa poc m’he animat a donar suport al departament de comunicació i evidentment, com a mare de tabalets, ajudo a la colla infantil.

Secció a la que participes: Tabalers del Boc i Tabalets i Diablons

Perquè vas entrar a la colla?

Els meus fills volien ser diables, i jo que sóc ultrafan de les tradicions catalanes, encantadíssima de que volguessin participar en una activitat tan “nostra”.  Vam fer un anyet de llista d’espera, però ha valgut la pena!

Coneixíes algú? Vas tenir bona acollida?

Si, ja hi tenia alguns amics a dins, però la resta de la colla ha estat i és taaaaan receptiva i acollidora amb la gent nova que et fan sentir com a casa desde el minut cero.

Què t’esperaves? Va ser així?

La veritat és que anava bastant perduda i moltes expectatives no tenia. Potser si que m’imaginava una organització una mica més frívola, i és tan i tan familiar que sorprèn.

Què és el que més et va sorprendre?

El que comentava, com pensem els uns en els altres. Com qualsevol pare controla que el teu fill porti bé el tabal, el berenar per els nens, que no et falti sopar després de un correfoc, que tinguis lloc al cotxe als correfocs de fora, si no arribes t’agafo la roba i l’instrument…

Que cremem en un lloc de platja? Doncs quedem ben d’hora, fem matí de platja i nit de correfoc. Tot el que hi ha al darrere d’una actuació és bon rollo!

Tot ens ho fem nosaltres, i tot i que si que es pot trobar a faltar una mica de recolzament per part de entitats més grans, és genial veure com reparem instruments, preparem mases, es monta el local, no ho sé… com si una colla d’amics ho organitzés tot, es tot incondicional i això mola molt.

geo3.JPG

En cas de realitzar alguna tasca, explica quina és la teva funció?

Doncs, de moment donar un cop de mà al departament comunicació, donar una empenta a la difusió de l’encabronada 2017 perquè volem fer història! Tenim molta feina de comunicació i els que ens hi dediquem professionalment hem de posar-hi la banya perquè surti el millor possible.

Perquè vas triar les seccions en les que participes?

El fet de que la bèstia de la colla no tingués músics al darrera i tingués la oportunitat de participar en la creació d’una nova secció em va fascinar, a més la colla del Boc és genial, som poquets i molt ben avinguts.

A que t’agradaria participar i no t’atreveixes?

Home, per demanar demanaria tocar de tant en tant amb els tabalers. Assagen moltes més vegades que nosaltres i s’aprèn molt més a tocar…

Tens alguna proposta que t’agradaria fer?

Crec que fa molt poquet que sóc a la colla i encara em queden moltíssimes coses a veure com per començar a proposar…

I algú a millorar en la teva secció? Com ho faries?

Més assajos, més instruments, i més gent!

Quines són les teves aspiracions i metes? Creus que has assolit els teus objectius?

Tocar molt millor (que per això estem) sortir i saber que hem sonat de conya i potser fins i tot animar-me a cremar algun dia!

Creus que els versots són necessaris? Com podem crear escola?

I tant! Som irreverents no? Doncs fem soroll! Hauriem d’implicar més als ciutadans creant concursos de versots amb premi. Els sant cugatencs tenen molt a dir en els versots.

T’agrada el format dels diumenges diabòlics? Què canviaries?

Si, m’encanta, ens reunim diferents seccions i aixi veiem que fan els altres… tot i que segueixo pensant que tenim poca estona d’assaig. (Per demanar que no quedi)

geo2.JPG

Creus que l’Encabronada agrada al poble?

Crec que l’Encabronada no està prou integrada al poble. La majoria de gent se la troba, no se la preparara. Necessitem fer màxima difusió i que els sant cugatencs s’impliquin més. Hem de fer entendre que quants més serem, més riurem. I que cada any anirà a més. No tothom té la sort de viure en una ciutat on es forja una tradició. Necessitem la seva ajuda i els hi hem de fer saber.

Com veus la implicació dels ciutadans amb el Boc?

El mateix que el concepte de l’Encabronada. Hem d’insisitir molt més en la història del boc. Entrempar als nens, que tothom conegui qui és el Boc, d’on ve i que hi fa entre nosaltres.

Quina creus que és la integració de la colla al poble? I amb les altres entitats?

D’això en puc parlar poquet, sé que en el fons tots tenim el mateix objectiu i ens recolzem els uns als altres però no conec exactament la relació que hi ha.

Si fossis un material de la colla, quin series?

Aquesta és dificil… realment m’agraden totes i cada una de les coses que formen part de la colla. Desde una baqueta fins a l’estandard. Però posats a triar seria un tabal tradicional, que és qui m’acompanya, a mi i al foc. És qui avisa a la gent de que ens estem acostant i qui em representa com a membre de la colla de diables.

Quina és l’actuació que més t’ha agradat?

Les Festes Majors de Sant Cugat son brutals. La quantitat de piro que es crema es impressionant i l’efecte que fa es genial. Però sortir a tocar a pobles petits on els carrers son estrets i antics es màgic: l’acústica d’aquests llocs fa que tot es magnifiqui.

Explica una anècdota.

Ja ens ha passat un parell de cops, un dels punts de sortida dels recorreguts acostuma a ser al monestir. De vegades fem un petit assaig allà abans de començar. O al acabar algun dia ha plogut i ens hem refugiat a la porta de la entrada perquè com sabeu, els instruments tradicionals no es poden mullar… doncs la gent que surt de la misa ens renya: que qué fan uns diables a l’esglèsia? Que a qui se li acudeix? La gràcia és que ho diuen de debò. Com si els volguésim ofrendre…

Si volguessis convèncer algú perquè formes part de la colla, que li diries?  

No hi ha paraules. El convidaria a una actuació i me’l guanyava sense esforç.

Defineix diables amb tres paraules.

Diversió, germanor i festa molta festa!