Arriba la primavera, arriben els espectacles

El dissabte 25 de març, la colla es va dividir per participar en dos esdeveniments. Es nota que ha arribat el bon temps i amb això, un munt d’actuacions.

Per una banda, no vull deixar passar per alt una crònica que ens van enviar des de Montblanc, on la secció infantil de la colla va participar en un correfoc.

Son les 16.00h i som al local de Diables preparant i carregant el material als cotxes. Diuen que pels voltants de Lleida ha nevat. Tot a punt: pugem als cotxes! Avui els Tabalets i Diablons dels Diables de San Cugat farem que Montblanc tremoli al pas del foc i dels ritmes més infernals!

Arribem als peus de les muralles de la ciutat. No hi ha neu, però fa un fred que pela, així que comencem a escalfar motors. El temps passa i s’acosta el moment de començar. Estem a la plaça de l’església i la gent ens pregunta. Montblanc té ganes de gresca!

Ha arribat el moment: esclata el correfoc. El cuir i la fusta dels nostres tabals ressonen amb força contra les muralles de Montblanc i els carrers s’omplen de foc al pas de Diablons.

Amb aquest petit escrit, es vol deixar constància de l’energia amb la que van viure els més petits de la colla aquest correfoc, on a toc de carretilles i foc van fer un espectacle d’allò més complet.

A tot això, paral·lelament, els Tabalers de la colla s’acostaven al acte per rememorar el 20è aniversari de l’atac al Pi d’en Xandri. Tots els que érem presents el 2 de febrer de 1997 recordem l’efemèride. Sant Cugat despertava amb l’atac a l’arbre més emblemàtic de la ciutat per uns vàndals desconeguts.

20 anys més tard, el santcugatencs ens bolquem per seguir recordant aquell dia, un acte que la cultura i tradició popular mai oblidarà. I és per això que allà estaven els Tabalers, junt als Bastoners, Mediterrània i als Gegants i Caparrots per donar suport al enuig d’aquest acte vandàlic.

Fotografia: Cristina Zafra i Júlia Molina.