logo_diablesEls Diables de Sant Cugat som una entitat que recentment ha celebrat el seu 25è aniversari. Creada l’any 1990, l’entitat va estar formada amb la intenció de reunir tots aquells joves i adults que aspiraven a apropar la cultura del foc als carrers de la ciutat.

La inquietud, l’energia i les bones propostes durant aquests darrers anys han aconseguit quadruplicar el nombre de membres de la colla, formada ara per més de dos centenars de membres. Amb esforç i persistència, s’ha anat creant i consolidant diverses seccions arrelades al foc. Ara mateix, la colla consta d’una àrea de Cremadors i una àrea de Percussió, que comprenen en total les 7 seccions de la colla: Diables adults, Diables joves, Diablons, Tabalers adults, Tabalers joves, Tabalets, Malabars i Ballarines i la secció de la Bèstia del Foc (el Boc).
La unió de tots aquests membres de diferents seccions ha generat una colla molt consolidada, que allà on va deixa esbalaït a tots aquells que gaudeixen de la seva presència. El gran esforç dedicat i la feina ben feta ha permès a la colla poder exhibir les seves qualitats a diferents punts de la geografia europea, com a Polònia o a Itàlia, permeten difondre aquesta tradició popular catalana en altres cultures, de les que ens hem vist positivament reforçats i realimentats de les seves virtuts.

Com a entitat sense cap ànim de lucre, el nostre objectiu ha estat sempre donar a conèixer i fer agradable aquesta afició que tenim pel foc a tots aquells que no han tingut l’oportunitat de viure-la des de dins. Així que ja sabeu, entoneu tots: Diable en sóc d’aquest ball, Diable en sóc i en seré. Més m’estimo ser Diable que aprenent de botifler.